Numa Bikes Sint-Truidersteenweg 125 - 3500 Hasselt - 0475 60 12 56

Over Numabikes

De NumaBike onderscheidt zich door zijn tijdloze model, sterke motor, topaccu, kwaliteitsvolle remmen en gebruiksvriendelijk display.

Wat is een e-bike?

E-bike staat voor electric bike. Zo’n elektrische fiets maakt fietsen eenvoudiger dankzij een elektrisch aangedreven trapondersteuning. De eerste e-fiets kwam ruim tien jaar geleden op de markt. Inmiddels zijn we aan de derde generatie e-fietsen toe en is het aanbod exponentieel toegenomen.

Wat is de NumaBike?

Toch is het niet gemakkelijk om de ideale e-fiets te vinden. Tijdens mijn zoektocht naar een goede e-fiets bezocht ik vijf fietshandelaars en won ik informatie in over meer dan twintig verschillende merken en modellen. Af en toe testte ik ook een e-bike. Maar geen enkele bood een oplossing voor wat ik zocht: een e-fiets die in alle omstandigheden optimale ondersteuning geeft.

Was ik dan een moeilijke klant? Nee, ik wilde alleen een goede e-fiets waarmee ik op vlakke en heuvelachtige wegen comfortabel kon fietsen én die mij ook in de bergen ondersteunde. Dat bleek niet te bestaan. Daarom heb ik mijn eigen e-fiets samengesteld: de NumaBike. Die onderscheidt zich door zijn tijdloze model, sterke motor, topaccu, kwaliteitsvolle remmen en gebruiksvriendelijk display. Geen franjes, kleuren, toeters en bellen (de fietsbel uitgezonderd), maar wel een e-bike van ongeëvenaarde kwaliteit die het resultaat is van vier jaar hard werken, proberen en perfectioneren.

Waar komt de naam NumaBike vandaan?

Hasselaars met wat meer jaren op hun teller herinneren zich misschien nog de fiets- en speelgoedwinkel die mijn vader, Numa Broux, in het begin van de jaren vijftig in de Limburgse hoofdstad uitbaatte. Als eerbetoon aan hem en uit respect voor alles wat mijn vader heeft verwezenlijkt, heb ik de fiets naar hem vernoemd.

Voor wie is deze NumaBike gemaakt ?

Een NumaBike is een fiets voor iedereen. Met zijn lage opstap, gemakkelijke schakeling, groot display en matige snelheid is hij bijzonder gebruiksvriendelijk en ideaal voor senioren die houden van een fietstochtje. Maar ook jongeren kunnen een NumaBike gebruiken om te pendelen. Almaar meer bedrijven bieden hun werknemers een e-fiets aan. Niet alleen omdat dit fiscaal interessant is, maar ook omdat het zorgt voor frisse en gezonde geesten op het werk.

Kwaliteit als hoogste goed

Krachtige motor
De motor is het belangrijkste onderdeel van een e-fiets. De NumaBike is uitgerust met een lichte (3,2 kg) maar krachtige voorwielmotor die de trapas aandrijft. Deze motor is voorzien van een zeer nauwkeurige sensor die je trapfrequentie meet en je in functie daarvan ondersteunt. De ondersteuning stel je gemakkelijk in via de drie standen – eco, normaal en power - op het display. De krachtsensor en de rechtstreekse aandrijving op de trapas geven je een heel natuurlijke ondersteuning. En omdat de motor laag geplaatst is, ben je altijd zeker van een goede balans.

Sterke accu
De accu is het duurste onderdeel van een e-fiets. Een NumaBike heeft een Panasonic 520 kw Li-Ion-accu. Deze batterij met aluminium behuizing is optimaal beveiligd en ligt op de drager van de fiets, waardoor het gewicht ervan gelijkmatig verdeeld is over de hele fiets. De accu is afneembaar en heeft ongeveer zes uur nodig om volledig op te laden. Wil je altijd genieten van optimaal fietscomfort? Laad je accu dan na elke fietstocht weer op.

De actieradius van de accu is vaak een doorslaggevend element om te kiezen voor een bepaalde e-fiets. Met een NumaBike leg je 60 tot 80 km af met een opgeladen accu. Dat kost je ongeveer 1,4 eurocent. Hoe ver je precies geraakt, hangt af van de weg (vlak, heuvelachtig of bergachtig) en je eigen gewicht. Zelf reed ik met mijn NumaBike in juni 2015 de Mont Ventoux op. Niet één keer maar meerdere keren. Een verslag van dat avontuur vind je ook op deze website.

Stevig frame
Het frame van de NumaBike oogt sportief en tijdloos, is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en gespoten in mat mokka met blauwe accenten. De bekabeling is verwerkt in het frame. De opstap is laag en gemakkelijk. Comfortabel fietsen begint met een perfecte zithouding en een goed zadel. Daarom is het frame van de NumaBike uitgerust met een verende voorvork (om schokken op te vangen) en een breed en zacht zadel. De ketting zit in een gesloten kast waardoor het rijgemak en rijplezier nog toenemen.

Soepele versnelling
De NumaBike is voorzien van een Nexus 8 speed versnellingsnaaf die tot vijftien stappen gaat. Het resultaat? Je fietst comfortabel op elk tempo. Schakelen is heel eenvoudig: plus (+) betekent hoger, min (-) lager. Het remsysteem is een Shimano Rollerbrake. Dat merk staat synoniem voor topkwaliteit.

Gebruiksvriendelijk display
Het display van de NumaBike is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Je leest er de meest essentiële gegevens op af zoals je snelheid, de afstand die je hebt afgelegd, de kilometers die je nog voor de boeg hebt en het bereik van de accu. Met de aparte displaybegeleider pas je jouw snelheid met één vingerbeweging aan het tempo van je medefietsers aan. Zo fiets je altijd heerlijk ontspannen. En met de stand ‘fietsbegeleiding’ wandel je met je NumaBike in de hand gemakkelijk naar het dichtstbijzijnde terrasje zonder te moeten sleuren aan je fiets.

Testrijden?

Een NumaBike heeft alles wat een goede e-fiets nodig heeft. De prijs-kwaliteitverhouding is ongeëvenaard. Deze fiets is uniek en enkel bij mij te koop. In een andere winkel of op het internet vind je hem niet omdat ik persoonlijk garant sta voor de kwaliteit. Wil je deze e-fiets eens testen? Bel mij dan voor een afspraak.

Meer informatie?